fbpx
Сьогодні
15:01 09 Січ 2020

Милованов повідомив, як конфлікти на Близькому Сході можуть вплинути на економіку України

Загострення відносин між США та Іраном у довгостроковій перспективі може мати негативний вплив на економіку України.

Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

За його словами, подальша ескалація конфлікту може призвести до подорожчання нафти та енергоресурсів, які Україна переважно імпортує. Як наслідок, може зрости відтік валюти, що призведе до девальвації гривні.

"За оцінками експертів у короткостроковій перспективі маємо: ціни на нафту, хоч і не надовго, але зросли та навіть досягли 70 доларів за барель (найбільший показник з травня минулого року). За даними Bloomberg, одразу після заяви Дональда Трампа (про запровадження санкцій проти Ірану) спостерігалось значне падіння ціни. В довгостроковій перспективі потенційно загострення ситуації може привести до подорожчання світових цін на вуглеводні та нафту", — повідомив міністр.

Також Милованов зазначив, що загострення ситуації в Ірані може негативно вплинути на українських експортерів.

"Іран також є значним імпортером української сільськогосподарської продукції. Нестабільність в Ірані може мати негативні наслідки для цієї частину експорту", — додав Милованов.

Нагадаємо, в ніч на 8 січня Іран здійснив ракетний удар по американських військових об'єктах в Іраку у відповідь на вбивство США іранського генерала Касема Сулеймані.

 

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: