fbpx
Сьогодні
15:44 09 Січ 2020

Джерела у західних спецслужбах заперечили версію збиття ракетою літака МАУ

Фото Reuters

П'ять джерел у західних спецслужбах заперечили версію збиття ракетою українського літака "Міжнародних авіаліній України" в Ірані, а в Радбезі України розглядають 7 версій катастрофи.

Про це пишуть "Reuters", "Радіо Свобода".

"Ройтерз" повідомив, що три американські, одне європейське і одне канадське джерело, які просили їх не називати, поінформували про перші оцінки західних розвідок: причиною катастрофи в Тегерані була технічна несправність, а не збиття зенітною ракетою.

Канадське джерело додало, що є свідчення того, що один із двигунів літака МАУ перегрівся.

Ці коментарі пролунали до того, як секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов озвучив 4 версії трагедії – включно з тією, що український літак могли збити ракетою з зенітно-ракетного комплексу "Тор" російського виробництва.

Коментар Данілова: "Це одна із версій, які ми розглядаємо. Версій ми маємо сім – чотири у відкритому доступі, три версії є поки що закритими".

В інтернеті поширилася інформація про нібито виявлення уламків російської ракети поблизу місця катастрофи, у соцмережах поширювали фотографії предмета, схожого на головну частину ракети зенітно-ракетного комплексу "Тор", у якій розміщується пристрій наведення.

Перевірити, де і коли були зроблені фотографії, не вдалося.

ЗРК "Тор" виробляли в СРСР, а нині виробляють у Росії. Російська преса пише, що майже три десятки таких комплексів Росія продала Ірану у 2000-х роках.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: