fbpx
Сьогодні
20:08 08 Січ 2020

WWF: У пожежах Австралії могли загинути 1,25 млрд тварин

Фото AFR

За оцінками австралійської філії Всесвітнього фонду дикої природи (WWF), внаслідок пожеж в Австралії могли загинути близько 1,25 мільярда тварин.

Про це йдеться у заяві генерального директора WWF-Австралія Дермота О'Гормана від 7 січня.

Зазначається, що за оцінкою WWF-Австралія, приблизно 1,25 мільярда тварин могли загинути прямо або опосередковано внаслідок пожеж, що спалили 8,4 мільйона гектарів по всій Австралії (еквівалентно площі всієї країни Австрії)".

австралия погибшие животные

Фото Getty Images

Серед загиблих тварин – тисячі коал на північному узбережжі штату Новий Південний Уельс, а також кенгуру, какаду та інші.

WWF відзначає, що на відновлення постраждалих лісів можуть піти десятиліття, а деякі види тварин можуть опинитися на межі вимирання.

австралия погибшие животные

Фото Getty Images

Водночас еколог Сіднейського університету Кріс Дікмен у коментарі HuffPost також заявив, що внаслідок пожеж в Австралії міг загинути понад мільярд тварин.

За словами Дікмена, "без жодних сумнівів", втрати перевищили 1 мільярд тварин.

Вчений підкреслив, що первинна оцінка в 480 млн жертв серед тварин була занадто скромною і охоплювала лише один штат Новий Південний Уельс.

"Первинна цифра – 480 мільйонів була заснована на даних про ссавців, птахів і рептилій, і це число застаріло. Зараз уже більше 800 млн загиблих тварин тільки в Новому Південному Уельсі", – зазначив еколог.

австралия погибшие животные

Фото Getty Images

За його словами, вищезгадана цифра виключає кажанів, жаб і безхребетних. З урахуванням цих цифр, як підкреслює вчений, втрати вже перевищили 1 млрд.

Відзначається, що можуть бути повністю знищені такі вимираючі види, як південна жаба корробі і гірські пігмей опосуми. Під загрозою повного зникнення опинилися і чорний какаду, а також два види дрібних сумчастих.

австралия погибшие животные

Фото Getty Images

При цьому оцінки втрат тварин в Університеті Сіднея не включають домашню худобу. В уряді вважають, що втрати перевищать 100 тис. тварин.

Читайте також:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: