fbpx
Сьогодні
12:40 08 Січ 2020

Офіційно: Українські авіакомпанії припиняють польоти над Іраном

8 січня прем'єр-міністр України Олексій Гончарук на брифінгу щодо авіакатастрофи літака "МАУ" в Ірані заявив про припинення використання українськими авіакомпаніями іранського повітряного простору

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук розповів, що іранська сторона вже почала підготовку до розслідування катастрофи Боїнгу.

Він нагадав, що Україна з свого боку заявила про необхідність участі українських фахівців у розслідуванні. Також Гончарук додав, що така група вже сформована і чекає на рішення іранської сторони.

Прем'єр зауважив, що жодних висновків про причини трагедії не варто робити до результатів остаточного розслідування.

"До з'ясування причин цієї трагедії ми прийняли рішення про припинення роботи українських авіакомпаній в повітряному просторі Ірану. Як тільки причини будуть з'ясовані, рішення, звичайно, будуть переглянуті", – сказав прем'єр.

Пізніше прем'єр оприлюднив наступну заяву:

"Рішенням Державіаслужби України польоти українських авіакомпаній в повітряному просторі Ірану заборонені з 9 січня 00:00 до з'ясування причин катастрофи".

Також іноземні ЗМІ повідомляють про те, що німецька авіакомпанія Lufthansa вирішила призупинити виконання рейсів в Іран після удару іранського Корпусу вартових ісламської революції по об'єктам США в Іраку. Всі рейси в Іран та Ірак також скасувала французька авіакомпанія Air France. Рейси в Іран скасували: сінгапурська Singapore Airlines; тайванська Taiwan's EVA; малайзійська Malaysia Airline; авіакомпанія Об'єднаних Арабських Еміратів Emirates Airline. Тайванська та малайзійська авіакомпанії також призупинили рейси над Іраком.

Громадянам України рекомендують утриматися від поїздок в Ірак у зв'язку ззагостренням ситуації на Ближньому Сході

Про це повідомляє прес-служба посольства України в Іраку.

Так, в дипломатичному представництві закликають українців утриматися від поїздок до Іраку. Також у посольстві рекомендують громадянам, які перебувають в Іраку та Іракському Курдистані, уникати місць масового скупчення.

"Посольство України в Республіці Ірак рекомендує українцям утриматися від відвідування Іраку у зв'язку з загостренням ситуації з безпекою у цій країні. Українцям, які вже перебувають в Іраку, Іракському Курдистані тощо рекомендується виявляти підвищену пильність та обережність, уникати місць масового скупчення людей", – йдеться в заяві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: