fbpx
Сьогодні
20:22 07 Січ 2020

У Києві лише 15% відходів виявилися придатними для переробки

За чотири місяці у Києві відсортували та відправили на переробку 6,3 тисячі кубометрів вторсировини, зібраної за допомогою пілотних роздільних контейнерів.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

2600 контейнерів встановили наприкінці липня. Окремо збирали пластик, скло, папір та іншу вторинну сировину.

Із серпня зібрали близько 40 тисяч кубометрів відходів та відвезли на сортувальні лінії. Придатними для переробки виявились 6,3 тисячі кубометрів – тобто майже 15%.

переробка сміття

За словами заступників голови КМДА Петра Пантелеєва, папір часто траплявся вологим або з рештками їжі, у контейнери для пластику кидали предмети з папером і металом, забруднені жиром, з маркуванням цифрами 3 та 7 тощо.

Так, у жовтні Київспецтранс скаржився на те, що в роздільні контейнери біля універмагу «Україна» викидають недоїдки, тож смітники довелося взалагі прибрати.

На старті роботи проєкту рух «Україна БЕЗ сміття» застерігав, що через слабку інформаційну кампанію містяни недостатньо добре сортуватимуть сміття. Зауважували, якщо в контейнери потраплятиме органіка, це зведе нанівець всю задумку.

Місто також встановило 119 контейнерів для небезпечних відходів – люмінісцентних ламп, термометрів і батарейок. Згодом планують встановити контейнери для медичних відходів.

Наразі збір батарейок, які гарантовано буде перероблено, провадить лише ГО «Батарейки, здавайтеся!».

У грудні бокси встановили у гіпермаркетах «Епіцентр» і «Нова Лінія». Переробку оплачуватимуть торговельні мережі та виробники батарейок.

27 листопада «Батарейки, здавайтеся!» оголосили про отримання першого в історії України дозволу на вивезення батарейок на переробку на заводі GreenWEEE в Румунії. Перша відправка батарейок запланована на початок 2020 року.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: