fbpx
Сьогодні
16:40 07 Січ 2020

Російському блогеру, яка відвідувала Крим, можуть заборонити в'їзд на три роки, - Прикордонна служба

У разі, якщо Держприкордонслужба підтвердить факт незаконного відвідування анексованого Криму російською блогеркою Олександрою Мітрошиню під час її виїзду з України, їй може бути заборонено в'їзд на територію держави терміном на три роки.

Про це пише "Українська правда" посилаючись на коментарі речника Держприкордонслужби Андрія Демченко.

За словами Демченка, під час в'їзду Мітрошиної на територію України прикордонним контролем достеменно не вдалося встановити, що вона могла незаконно відвідувати територію окупованого Криму та встановити, що вона є блогером чи причетна до якихось російських ЗМІ, про що вона сама не заявляла.

Демченко: "В Україну вона прибула як приватна особа. Оскільки тепер прикордонники вже мають інформацію про те, що дана громадянка могла їздити в Крим, під час її виїзду з України ця інформація буде більш детально перевірена".

"Якщо це буде встановлено під час перетину кордону у пункті пропуску на виїзд з України, їй може бути у подальшому проставлено заборону в Україну терміном на три роки".

Він також уточнив, що прикордонники щодня відмовляють у в'їзді близько 20-30 громадянам РФ.

"На жаль, ми не можемо мати інформацію щодо всіх, хто незаконно відвідував Крим. Так само вийшло і з даною громадянкою. В наших базах даних не було інформації щодо її заборони в'їзду в Україну".

Раніше повідомлялося, що в Києві сталося зіткнення через виступи російської блогерки, затримали українського активіста.

 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: