fbpx
Сьогодні
14:24 07 Січ 2020

Милованов прокоментував ситуацію з профспілками в Україні

Міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов прокоментував ситуацію з профспілками в Україні.

Про це він написав у Facebook.

"Профспілки є різні. Є профспілки, які борються за права робітників. А є такі, хто насправді працюють на керівництво підприємств. Особливо олігархічних. Щось я не бачу протестів профспілок проти умов та оплати праці на заводах олігархів. А ще є такі, які взагалі нічого не роблять, і просто отримують (обов'язковий) відсоток з зарплати робітників. Ситуація з профспілками має бути змінена. Справжні, ефективні профспілки мають отримати доступ до ресурсів. А ті, хто паразитують на робітниках, мають бути зупинені".

Міністр також додав, що профспілки мають захищати права робітників.

"Чи роблять вони це ефективно? Особливо на підприємствах де у людей немає альтернативи. Тобто там, де не працює конкуренція за працівника. Наприклад, чи боряться профспілки за право робітника дихати чистим повітрям на металургійному заводі? Чи за право шахтаря спускатись в шахту де правильно забезпечена безпека праці? Чи за право робітника отримувати високу зарплату, навіть коли підприємство є монополістом на ринку праці?"

 

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: