fbpx
Сьогодні
15:21 07 Січ 2020

Дві європейські країни хочуть вивести своїх військових з Іраку

З міркувань безпеки Німеччина перекине частину своїх військ з Іраку в Йорданію та Кувейт. Тимчасово на батьківщину своїх військових може відкликати й Словаччина.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Зокрема, Міністерство оборони Німеччини повідомило про свої плани депутатів Європарламенту в понеділок вночі. У складі контингенту НАТО в Іраку служать 120 німецьких солдатів.

Своїх військових готується евакуювати й Словаччина. 7 словацьких солдатів, які працювали в Іраку у рамках навчальної місії НАТО, можуть бути повернуті додому.

Цього вимагає спікер парламенту та голова Словацької національної партії Андрєй Данко. Втім, прем'єр-міністр Пітер Пеллегріні заявив, що рішення з цього приводу буде прийнято після консультацій із союзниками.

Натомість у чеському міноборони вже заявили, що чеські солдати залишаються в Іраку. "Чеські солдати залишаються на місці в районі операції. Вони знаходяться на базах, де вживаються відповідні заходи для забезпечення максимальної безпеки", – заявив директор департаменту комунікації Міністерства оборони Ян Пейшек.

Напередодні парламент Іраку прийняв резолюцію, що вимагає від уряду заходів щодо виведення іноземних військ з іракської території, припинення співпраці з міжнародною коаліцією проти ІД.

Спонукальним мотивом стала операція американських військових в Іраку, в результаті якої загинули командир іранського спецпідрозділу "Кудс" Касем Сулеймані і заступник керівника Сил народної мобілізації.

Трамп заявив, що США не виведуть війська з Іраку доти, поки Багдад не розплатиться за побудовану американську військову базу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: