fbpx
Сьогодні
09:15 07 Січ 2020

Держсекретар Помпео обговорив із Зеленським свій візит в Україну

Фото Reuters

Держсекретар США Майк Помпео і президент України Володимир Зеленський в ході телефонних переговорів обговорили ситуацію на Близькому Сході і перенесення візиту глави американського зовнішньополітичного відомства в Україну, повідомляє Державний департамент США.

"Держсекретар Майк Помпео сьогодні поговорив із президентом України Володимиром Зеленським, щодо перенесення його поїздки в Україну. Вони обговорили ситуацію на Близькому Сході, і держсекретар високо оцінив засудження Україною нападу на посольство США в Багдаді", – йдеться в повідомленні, на сайті держдепу США.

Держсекретар США підкреслив довгострокове стратегічне партнерство між США і Україною.

"Держсекретар Помпео підтвердив рішучу підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України і підкреслив наше довгострокове стратегічне партнерство", – наголошується в повідомленні.

На офіційному сайті Офісу президента України інформація про ці телефонні переговори відсутня.

Планувалося, що Помпео відвідає Україну на початку січня. Однак візит перенесли через загострення обстановки на Близькому Сході, зокрема – в Іраку.

Напередодні парламент Іраку прийняв резолюцію, що вимагає від уряду заходів щодо виведення іноземних військ з іракської території, припинення співпраці з міжнародною коаліцією проти ІД.

Спонукальним мотивом стала операція американських військових в Іраку, в результаті якої загинули командир іранського спецпідрозділу "Кудс" Касем Сулеймані і заступник керівника Сил народної мобілізації (СНМ) Іраку (Аль Хашд аш-Шаабі) Абу Махді аль-Мухандіс.

Трамп заявив, що США не виведуть війська з Іраку доти, поки Багдад не розплатиться за побудовану американську військову базу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: