fbpx
Сьогодні
13:10 07 Січ 2020

Близько 35 людей загинули в тисняві на похороні вбитого генерала Сулеймані в Ірані

Близько 35 людей загинули в тисняві на похороні генерала Касема Сулеймані в Кермані на південному сході Ірану, повідомляє у вівторок іранське ТБ.

Крім того, щонайменше 48 людей дістали травм.

Раніше іранське телебачення з посиланням на служби невідкладної допомоги повідомило, що кілька людей загинули й отримали травми.

Наразі не повідомляється про кількість іранців, що вийшли на вулиці Кермана, щоб взяти участь у жалобній церемонії. Ймовірно, йдеться про тисячі людей.

Проте, за даними агентства AP, у понеділок у Тегерані попрощатися з Сулеймані прийшов понад мільйон іранців.

У п'ятницю минулого тижня стало відомо про загибель у Багдаді командувача Корпусу вартових Ісламської революції (КСІР) Касема Сулеймані та заступника командувача шиїтського ополчення Іраку Абу Махді аль-Мухандіса. Операцію з їх усунення здійснили американські військові за вказівкою президента Дональда Трампа.

Новий командувач КСІР генерал-майор Хосейн Саламі, виступаючи перед зібраними на вулицях іранцями, пообіцяв "спалити всіх, кого люблять Сполучені Штати" за вбивство Сулеймані.

До Кермана, розташованого на південному сході Ірану, останки загиблих привезли у вівторок уранці. Ще кілька жалобних церемоній уже відбулося в Ахвазі, Мешхеді, Тегерані та Кумі.

Президент США Дональд Трамп напередодні вкотре пообіцяв "серйозну відплату", якщо Тегеран розпочне атаки, щоб помститися за вбивство Сулеймані.

Раніше Трамп сказав, що ліквідацію Сулеймані зроблено щоб зупинити війну, а не почати.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: