fbpx
Сьогодні
13:18 06 Січ 2020

Уряд буде підтримувати сім’ї, які опинились в складних життєвих умовах

Для сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах уряд запровадить своєчасну професійну допомогу спрямований на швидкий вихід з кризової ситуації.

"Для допомоги таким сім'ям, уряд створить ефективну службу та навчання фахівців із соціальної роботи. Кваліфікована соціальна допомога, що утворена в соціальних громадах, стимулюватиме такі родини подолати складні життєві обставини та повернутися до активного економічного та соціального життя", – прокоментував прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Уряд змінює підходи у допомозі сім'ям у складних життєвих обставинах і робить особливий акцент на попередження потрапляння українців у такі ситуації. Мова йде про більшу кількість фахівців соціальної роботи, запровадження принципу "гроші ходять за людиною" – коли нарахування коштів буде відбуватися напряму, а також про новий механізм соціальних виплат – який передбачає перехід від субвенції до програми за усіма виплатами.

"Для Міністерства соціальної політики знаходити та прибирати причини, а не боротися лише із наслідками – це ключ до вирішення багатьох соціальних проблем. Ми маємо підтримувати людей, які реально цього потребують – ефективно та прозоро", – наголосила міністр соціальної політики Юлія Соколовська.

Ефективна адресна соціальна підтримка сімей, які опинились в складних життєвих обставинах передбачена програмою діяльності Кабінету Міністрів України. 

Уряд робить свою роботу ще більш прозорою – документ виставлено на обговорення до офіційного затвердження. Усі зацікавлені особи по кожній з концепцій можуть дати зворотний зв'язок.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: