fbpx
Сьогодні
10:05 06 Січ 2020

Група прокурорів Офісу генпрокурора керуватиме розслідуванням вбивства в Каховці

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка в неділю визначив групу прокурорів Офісу, які на місці координуватимуть роботу слідчих і прокурорів у розслідуванні резонансного вбивства жителя міста Каховка з використанням вогнепальної зброї, яке відбулося вранці 1 січня 2020 року.

Як повідомляє Офіс генпрокурора, завдання прокурорів, які вже виїхали на місце злочину – ретельне і об'єктивне вивчення всіх версій скоєного, стану провадження, вжиття заходів до встановлення всіх причетних до вбивства осіб.

Державне бюро розслідувань відкрило справу за статтею про перевищення повноважень, у зв'язку з убивством в м.Каховка Херсонської області 26-річного місцевого жителя Володимира Чебукіна, підозру в якому висунуто колишньому співробітнику органів внутрішніх справ, а щодо чинного поліцейського, що знаходився в його компанії, проводяться перевірки. Буде проведено низку експертиз і досліджень.

Вранці 1 січня в Каховці 29-річний чоловік здійснив кілька пострілів із рушниці в живіт іншому 26-річному місцевому жителю, який від отриманих поранень через два дні помер. Стрільця затримали, 3 січня Каховський суд підтримав клопотання слідчого і заарештував підозрюваного на 60 діб без права внесення застави. Спочатку поліція кваліфікувала подію як замах на вбивство, проте, як повідомив заступник начальника обласного главку поліції Микола Вербицький, у зв'язку зі смертю постраждалого злочин було перекваліфіковано на ч. 1 ст. 115 КК (умисне вбивство).

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв заявив, що має намір особисто контролювати перебіг розслідування і уточнив, що підозрюваний виявився колишнім співробітником органів внутрішніх справ, а щодо іншого учасника подій – поліцейського – проходять перевірки з використанням поліграфа.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: