fbpx
Сьогодні
16:26 06 Січ 2020

Бекешкіна пояснила, що занижує рейтинги Зеленського

Рейтингам президента України Володимира Зеленського загрожують теми особливого статусу та питання статусу російської мови.

Про це заявила директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, відповідаючи на питання журналіста РБК-України.

"Є частина людей, які підтримують ці поступки. Плюс є час переконати інших, що все-таки треба йти на компроміси. З одного боку – статус російської мови, з іншого – кожен день вбивають наших громадян, і з цим треба щось робити. Але підбити рейтинги Зеленського ця історія може. Інші страхи – що буде з економікою, чи не впаде гривня. У багатьох людей нинішнє посилення гривні викликає деяке занепокоєння, тому що причин для цього вони не бачать", – каже соціолог.

Вона зазначила, що зараз йде активне засудження волонтерів.

"Ми спостерігаємо, як стали інтенсивно "мочити" волонтерів. Я не можу сказати, винні ті, кого підозрюють у вбивстві Шеремета або не винні, але я бачу ознаки системної кампанії. Прес-брифінг поліції точно обурив багатьох. Я не розумію, чому треба активно нагадувати, що хтось "Пума", а хтось "Ліса" і т. д. У цих людей є прізвища! Ці нагадування постійно підкреслювали, що ці підозрювані причетні до добровольчого та волонтерського руху.

Я дуже боюся, що ця кампанія буде продовжуватися, щоб збити найбільш активні протести, які можуть початися після прийняття якихось компромісних рішень по Донбасу, щоб до найактивніших протестувальників не приєднувалися інші люди. І ця кампанія потенційно може збити рейтинг добровольців і волонтерів, які всі останні роки були і поки залишаються в топі суспільної довіри", – пояснює Бекешкіна.

А ще вона критично оцінила каток під Офісом президента.

"Ну і каток під Офісом президента дуже нагадує "йолку" (сміється, – ред.). Але до квітня каток все одно не достоїть, а зараз начебто ніхто і не збирався чогось робити щодо Донбасу", – резюмує вона.

Також Бекешкіна заявила, що електоральний "медовий місяць" Зеленського закінчується.

Зазначимо, що Зеленський і Разумков єдині політики в Україні, що мають позитивний баланс довіри.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: