fbpx
Сьогодні
14:06 05 Січ 2020

Батькам на замітку. Розроблено робота, який сортує кубики LEGO

Винахідник створив на основі штучного інтелекту сортувальник для деталей конструктора LEGO.

Універсальний сортувальник LEGO використовує  нейронну мережу для ідентифікації, класифікації та організації пластикових деталей більш ефективно, ніж це могла би зробити людина.

Пристрій для сортування деталей створено винахідником Даніелем Вестом з більш ніж 10 тисяч деталей такого ж конструктора. Деталі завантажуються на рухому стрічку, по якій потрапляють на сортування, де встановлена камера, яка знімає всі деталі на відео.

Потім минікомп`ютер Raspberry Pi обробляє відеопотік і передає дані на ноутбук, на якому запущено додаток, який є згортковою нейронною мережею. Кероване штучним інтелектом програмне забезпечення порівнює кожен елемент з базою даних, що містить 3D-моделі кожного елемента LEGO, коли-небудь створеного.

Як тільки нейронна мережа зіставляє деталь з номером деталі, вона відправляє дані назад в сортувальник, який в цей момент знає, в який з 18 сортувальних корзин помістити його. Машина обробляє приблизно одну цеглину кожні дві секунди.

Такі творіння підкреслюють гнучкість LEGO як будівельної платформи. Маленькі діти можуть скласти кубики, щоб створити прості об'єкти, в той час як діти старшого віку і дорослі можуть розробити разюче ефективні апаратні засоби, привносячи технологію в конструктор.

Цікаво, що Amazon і LEGO в даний час проводять конкурс, який фактично інтегрує LEGO з технологіями. Обидві компанії доручили будівельникам інтегрувати голосові команди Alexa з наборами LEGO Mindstorm і винагородять кращі творіння поїздкою в Данію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: