fbpx
Сьогодні
22:31 04 Січ 2020

У регіонах із забрудненим повітрям більша кількість хворих на депресію та самогубців, - дослідження

Через забруднене повітря люди можуть частіше страждати від депресії та вчиняють самогубство.

Про це йдеться в новому дослідженні, де аналізуються доступні за останні 40 років дані про забруднення повітря в різних країнах світу та статистика людей, які страждають від депресії або скоїли самогубство, повідомляє  The Guardian.

«Ми показали, що забруднення повітря може спричинятися до суттєвої шкоди нашому здоров'ю, через що очищення повітря, яке ми дихаємо, стає ще більш нагальним питанням», — говорить керівниця групи дослідників, які провели аналіз, професорка Університетського коледжу Лондона Ізобел Брейтвейт.

Слід зауважити, що безпосереднього механізму вироблення депресії чи схильностей до суїциду в людей через забруднене повітря дослідники не встановили. Автори визнають, що причинно-наслідковий зв'язок між цими явищами ще належить встановити.

«Відомо, що найменші часточки з брудного повітря можуть потрапляти в наш мозок через кровоносну систему й ніс. Крім того, забруднення повітря було визнано однією з причин зростання запалень мозку, пошкоджень нейронів та змін у виробництві гормону стресу. І це пов'язали з незадовільним психічним здоров'ям», — пояснює Брейтвейт.

Дослідження рекомендує знизити шкідливі викиди в повітря до рівня, запровадженого в країнах ЄС. Це може запобігти виникненню депресії в мільйонів людей по всьому світу.

Дивись також: Україна потрапила в п'ятірку країн з високою смертністю через екологію. ТЕСТ на знання проблем

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: