fbpx
Сьогодні
15:21 04 Січ 2020

У Львівській області обвалилася частина даху пам'ятки архітектури національного значення

У Львівській області 3 січня обвалилася частина даху колишнього костелу капуцинів (смт Олесько), що є пам'яткою архітектури національного значення першої половини 18-го століття, повідомляє Львівська галерея мистецтв.

"Це пам'ятка архітектури національного значення, яку наша галерея використовує як фондосховище, переважно для скульптур. Ніхто не постраждав, музейні предмети – в цілості й безпеці", – зазначено в повідомленні.

Наразі йдеться "не про відновлення обваленої частини даху, а про її заміну повністю", зазначили в галереї мистецтв.

У повідомленні зазначено, що "понад 10 років Львівська обласна державна адміністрація не передає будівлю цього сховища органу її управління", внаслідок чого Міністерство культури не може фінансувати протиаварійні та реставраційні роботи.

Водночас на сайті Львівської обладміністрації з'явилося повідомлення, в якому зазначено, що "охоронний договір від 2012 року зобов'язує користувача, тобто Львівську галерею мистецтв, утримувати пам'ятку в належному стані, проводити наукові дослідження, виготовляти проектно-кошторисну документацію та реставрувати будівлю".

Як стверджують у Львівській ОДА, в липні минулого року в костелі працювала комісія, яка визнала необхідність реставрації даху будівлі.

Нагадаємо, служба з надзвичайних ситуацій попереджає про лавини у Карпатах.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: