fbpx
Сьогодні
09:17 04 Січ 2020

Національною ідеєю українців має бути прагнення до добробуту кожного громадянина, - Борис Патон

Президент Національної академії наук України Борис Патон вважає, що національною ідеєю для українців як сучасної нації має бути прагнення до високого рівня добробуту громадян за прикладом Швейцарії.

"Дозвольте і мені вставити свої 5 копійок щодо Олів'є, асфальту на вулицях та назв цих вулиць. У самому серці Європи є така чудова країна – Швейцарія. Найбагатша на континенті, як арифметично, так і стосовно рівня життя пересічного "маленького швейцарця". Чому Швейцарія – Швейцарія, чому Україна – не Швейцарія? Окрім очевидного питання масштабів країни, географічного положення тощо, ключ в іншому. Швейцарців об'єднує громадянство", – написав він на своїй сторінці в Фейсбук.

Академік вказав, що пріоритети для швейцарців – це "асфальт на вулицях і гроші на банківському рахунку".

"Сильна армія і зброя вдома у кожного – не через якісь абстрактні ідеологеми субкультур, а через банальний цинічний фінансовий інтерес. Не можна бути багатим, якщо годуєш окупантів. Хочеш бути багатим – відстоюй свободу своєї країни, а значить і свою власну свободу", – вважає він.

Патон зазначив, що Швейцарія колись так і виникла, як "союз дуже різних людей, яким набридло годувати окупантів".

"Чесно кажучи, природні умови і багатства там сильно поступаються українським. Що ж потрібно українцям для того, щоб жити заможно і щасливо? Досить хотіти бути як Швейцарія. І не хотіти бути як Сомалі, де племінні вожді завжди знайдуть спосіб підняти своїх адептів на священну боротьбу за правильних богів і героїв проти єретиків, що сміють думати інакше", – вказав він.

Патон вважає, що національна ідея сучасної нації – це "гроші на рахунку, достатні, щоб купити крутий автомобіль і їздити ним на суперсучасному автобані".

"Очевидно, що для цього потрібні національні компанії, які будуватимуть ці автомобілі і автобани для всього світу. Крізь пітьму невігластва і варварства в України видно молоду паросль підприємців, що будують українське майбутнє тут і зараз", – підкреслив він.

"Тому – будьмо! Варварства місце на звалищі історії. Дякую президенту за таке чудове, епохальне привітання країни з Новим роком. Ми всі – українці, наше майбутнє – в наших руках", – зазначив Патон.

Нагадаємо, що Зеленський привітав українців з Новим Роком разом з зірками шоу-бізнесу.

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: