fbpx
Сьогодні
19:05 04 Січ 2020

Куди обов'язково піти у вихідні: 5 місць у Києві

Цьогорічна зима не особливо сприяє появі новорічно-різдвяного настрою. Однак додаткові вихідні в календарі однозначно компенсують цю прикрість.

Перш, ніж поринути у святкову мандариново-салатну вакханалію та передивитися всоте "Один вдома", влаштуйте собі трохи культурної програми та відвідайте місця столиці, де новорічний настрій та дух пригод панує навіть попри дощі.

1. Експрес-подорож у Китай

виставка гігантських китайських ліхтарів

На Співочому полі (неподалік станції метро "Арсенальна") розкинулася виставка гігантських китайських ліхтарів "Легенди Піднебесної". Більше 30 казкових сюжетів зі східними мотивами та захоплюючою шоу-програмою стануть чудовою альтернативою спортивному лежанню на дивані. Однак нагадаємо, виставка працює щоденно з 16:00 години! Квитки можна замовити онлайн. Так можна уникнути черг. Більше деталей на офіційному сайті.

2. Гайда на ковзанку

Roshen Winter

Катання на ковзанах – незмінний символ наближення новорічних свят у всіх великих містах. От і Київ не став винятком. Цьогоріч перевірити свої спортивні здібності можна не лише на традиційних ковзанках у ТЦ "Dream Town", "Космополіт" чи на ВДНГ. Нову ковзанку відкрили на території кондитерської фабрики "Рошен" неподалік станції метро "Деміївська".

Ковзанка-частина Roshen Winter Villagе, великого ярмарку з традиційними різдвяними смаколиками. Вхід на територію святкового містечка безкоштовний. Більше деталей на сайті.

3. Опинитися серед зірок

київський планетарій

Так-так. Це досить просто. Якщо під відкритим небом знаходитися вам не дуже затишно через погодні умови-просто покиньте оцю похмуру стратосферу з усіма її січневими зливами та відкривайте для себе космос у Київському планетарії.

Тут можна знайти фільми, що будуть до вподоби як дітям, так і дорослим. Подорож до Міжнародної космічної станції, крізь Сонячну Систему або до далеких незвіданих планет, які тільки краєчком своєї оптики може зачепити знаменитий телескоп "Хабл". До речі, сам інтер'єр оновленого планетарію – це суцільна фотозона. Отож озбройтеся телефоном, потім усім розказуватиме, що провели відпустку на Венері. Із розкладом та цінами за сеанс можна ознайомитися тут.

4. Софіївська площа

Софіївська площа ярмарок

Де ще можна відчути атмосферу Різдва, як не біля головної ялинки країни? Тим паче, що ярмарок між дзвіницями Михайлівського та Софіївського соборів облаштований у кращих традиціях старої Європи. Тут можна скуштувати під два десятки видів глінтвейнів (але відповідально ж, не забуваємо!):від класичних із цитрусовими і бо ананасової та шоколадно-вишневої екзотики. На грильовій каруселі безтурботно кружляють шматочки м'яса та овочів, на прилавках свіжа випічка, можна поласувати смаженими горіхами та карамелі званими яблукам.

На ярмарках завжди панує атмосфера свята та затишку. І для того, щоб відчути її, не треба їхати до Праги чи Відня. Київ теж готовий до святкувань та гостинно запрошує долучитися до приємних передноворічних клопотів.

5. Відкрити для себе Україну та знову закохатися в неї

Выставка Ukraine WOW

Втомилися від роботи і хочете десь відпочити? Що ж, чемодан, вокзал, багажне відділення, виставка Ukraine WOW. Тут можна вирушити в подорож одразу усіма мальовничими куточками нашої Батьківщини та побачити єдині у своєму роді експонати, як-от останній автопортрет Казимира Малевича. А ще озвучити мультфільми, спіймати щасливий квиток, почути сни та побувати у найпотужнішій доменній печі Європи.

Виставка Ukraine WOW – чудова нагода ще раз переконатися не лише в тому, яка багатогранна наша країна. Вона показує, що Україна – не лише про славне минуле, але й теперішнє, яке хочеться вивчати, плекати та досліджувати.

Дивіться також:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: