fbpx
Сьогодні
18:10 04 Січ 2020

Дозволи на видобуток бурштину продаватимуть через Prozorro

Верховна Рада України підтримала в цілому проект закону про регулювання видобутку бурштину, який запроваджує продаж єдиних дозволів на цей вид діяльності через електронні аукціони.

За законопроект №2240 у другому читанні у четвер, 19 грудня, проголосували 279 народних депутатів.

Відповідно до законопроекту, в Україні запроваджуються єдині дозволу на розвідку і видобуток бурштину на ділянках до 10 га строком на п'ять років. Продаж дозволів здійснюватиметься через електронні аукціони Prozorro.

Доступ до покладів бурштину має бути врегульований шляхом встановлення права земельних сервітутів та визначення окремої статті 971 Земельного кодексу для проведення розвідувальних і видобувних робіт.

Законопроект запроваджує кримінальну відповідальність за незаконний видобуток бурштину та адміністративну – за порушення її норм. Крім того, передбачається посилення відповідальності за недотримання вимог рекультивації землі, а також обов'язок компенсації завданої їй шкоди.

Нагадаємо, Рада в цілому ухвалила закон про видобуток бурштину.

Зеленський підписав закон щодо врегулювання видобутку бурштину.

Раніше у ДФС розповіли про обсяги експорту українського бурштину: обсяг легального українського експорту бурштину за п'ять років знизився майже у 10 разів. 

Дивіться фільм-репортаж проекту "Екорубрика" – Що видобуток бурштину зробив з українським Поліссям

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: