fbpx
Сьогодні
09:33 04 Січ 2020

Держприкордонслужба отримала два французьких вертольоти

В Україну 3 січня прилетіли ще два одномоторні вертольоти H125 від французької компанії Airbus Helicopter, на яких готуватимуть льотний склад та виконуватимуть службові завдання українських прикордонників.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Вертольоти отримані в межах міжурядової угоди України та Франції для єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту.

"Н125 виконуватимуть завдання з моніторингу державного кордону. Загалом у межах контракту ми вже отримали п'ять гелікоптерів Н225 для рятувальників та гвардійців. Окремо планується запустити Сервісний центр для обслуговування цієї техніки", – сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко зауважив, що у порівнянні з Мі-8, який є на озброєнні прикордонників зараз, новий екземпляр в 4-5 разів економічніший.

"Ми зможемо на одній і тій же кількості пального здійснити у 5 разів більше вильотів. У Держприкордонслужби справді є потреба в такому невеличкому, маневреному, економічному гелікоптері. Використовуючи їх, ми досягаємо головного – постійної присутності в повітрі та оперативності реагування на зміни обстановки на державному кордоні. Ми надзвичайно задоволені, тому що це сучасний, надійний гелікоптер", – сказав Сергій Дейнеко.

Він додав, що Держприкордонслужба отримає 24 таких вертольоти, в різній комплектації, але такої моделі.

"Пілоти-прикордонники готові до роботи на вертольотах такого типу. В подальших планах – розгорнути ще дві ескадрильї пілотів. Але це буде тоді, коли ми матимемо графік надходження нових гелікоптерів", — сказав глава ДПСУ.

Зазначено, що Держприкордонслужба обрала саме цю модель, бо вони пристосовані, щоб моніторити поточну ситуацію на кордоні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: