fbpx
Сьогодні
11:30 04 Січ 2020

Бойовики на Донбасі продовжують перешкоджати доступу місії ОБСЄ до прикордонних ділянок

Українська сторона Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє про чергові обмеження можливостей Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ вести спостереження в неконтрольованих урядом України прикордонних районах.

"У щоденному звіті СММ ОБСЄ від 3 січня 2020 року інформує про випадки заборони перебування патруля Місії в пунктах пропуску на кордоні з Російською Федерацією. 31 грудня в пункті пропуску на кордоні неподалік населеного пункту Довжанське, 2 січня в пунктах пропуску біля населених пунктів Ізварине і Сєверний членами збройних формувань Російської Федерації було запропоновано патрулю Місії залишити вищезазначені пункти пропуску", – йдеться в повідомленні ООС у Фейсбуці.

Українська СЦКК наголошує, що такі дії можуть мати на меті приховати поставки озброєння та військової техніки, паливно-мастильних матеріалів, перевезення особового складу або пересування військ із боку РФ на непідконтрольну уряду України територію.

У зв'язку з цим українська СЦКК звертає увагу бойовиків на неприпустимість перешкоджання виконання представниками СММ мандата Місії ОБСЄ, а також на необхідність використання можливостей технічних засобів нагляду СММ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: