fbpx
Сьогодні
14:33 03 Січ 2020

Олена Трибушна тимчасово очолить держтелеканал для тимчасово окупованих територій

Тимчасовою керівницею українського державного телеканалу для окупованих територій Донбасу, який запрацює з 15 лютого, стане Олена Трибушна. Вона очолить інформаційний напрямок до обрання на конкурсі, який має відбутися у січні, постійного директора.

Про це повідомили в Міністерстві культури, молоді та спорту.

Там зазначили, що Олена Трибушна — колишня головна редакторка 24 каналу, а також заступниця головного редактора видання "Новое Время" та редактор журналу "Кореспондент".

Заступницею директора телеканалу тимчасово працюватиме Юлія Островська.

Державний телеканал створюється на базі каналу UA|TV.

"На першому етапі канал буде об'єднувати українсько- та російськомовні розважальні програми, серіали та кінофільми виробництва провідних українських медіагруп, та інформаційне мовлення власного виробництва", — зазначили в уряді.

"Мета нового телеканалу — повернути в український інформаційний і культурний простір тих наших співгромадян, які через війну вже шостий рік позбавлені можливості дивитись українське телебачення і отримувати об'єктивну інформацію про власну країну, і на чиє ставлення до України впливають переважно російські телеканали", – каже Трибушна.

Раніше міністр культури, молоді, спорту, інформаційної політики та туризму Володимир Бородянський заявляв, що український телеканал, який мовитиме на окуповані території, має запрацювати у лютому 2020 року. В уряді переконані, що він зможе конкурувати з російськими.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: