fbpx
Сьогодні
15:38 02 Січ 2020

У Раді готують законопроект про введення трансфертної декретної відпустки: деталі

У Верховній Раді триває підготовка законопроекту, який дозволить розділяти відпустку з догляду за дитиною між різними членами сім'ї.

Про це розповіла голова парламентського комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова (фракція "Слуга народу").

"Готуємо ми також у комітеті й свою позицію щодо відпусток. Там теж є два блоки: декретну відпустку, яку ми хочемо зробити трансферною, щоб мама, тато і найближчі бабусі, дідусі мали загальне право нею розпоряджатися і, відповідно, змінювати один одного", – розповіли Третьякова.

Вона пояснила необхідність такої реформи потребою в збереженні матір'ю професійних навичок. "Для чого це потрібно? Щоб жінка не випадала з професії на три роки і могла мати можливість побути вдома півроку, потім вийти попрацювати і знову піти в декретну відпустку. Цей регламент для того, щоб мама не втрачала професійних навичок і не випадала з трудового процесу", – зазначила депутат.

Голова комітету з питань соціальної політики переконана, що нововведення, яке отримало назву "трансферна декретна відпустка", може бути використано і для того, щоб вся сім'я могла побути з новонародженим у найбільш ранній період його життя.

"Три роки – це дуже великий термін, тому дати можливість сім'ї змінювати того, хто доглядає за дитиною, або дати можливість родині побути разом, коли народилася нова людина, – це те, чого хочеться досягти трансферною декретною відпусткою", – додала Третьякова.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: