fbpx
Сьогодні
09:49 02 Січ 2020

Трамп закликав Німеччину, Францію й НАТО дати грошей Україні

Фото Reuters

Президент США Дональд Трамп закликав Німеччину, Францію і НАТО більше допомагати Україні.

Про це повідомило видання "Голос Америки".

"Дуже хороша жінка, скажу вам чесно, канцлер Меркель. Де канцлер Меркель? Де французький президент Макрон? Чому вони не виділяють грошей (Україні)? Чому тільки Сполучені Штати?", – сказав президент Трамп, відповідаючи на питання журналістів перед новорічною вечіркою в своїй резиденції Мар-а-Лаго у Флориді.

Він також додав, що НАТО має більше допомагати Україні.

"Це НАТО. Ці країни повинні вкладати кошти (в бюджет Альянсу ), вони також повинні більше давати Україні", – сказав Трамп.

Трамп також заявив, що готовий до будь-якого сценарію у Сенаті в справі імпічменту, тому що впевнений у своїй невинуватості.

"Мені все одно. Мене влаштує суд (у Сенаті). Тому що ми нічого поганого не зробили", – сказав він.

Президент США також нагадав про корупцію в Україні, при цьому похвалив президента України Володимира Зеленського.

"Це була ідеальна, абсолютно відповідна розмова з дуже хорошою людиною, з дуже хорошим президентом. Думаю, він непогано справляється. Значною мірою, чому його обрали президентом, це через корупцію. У них дуже велика корупція", – сказав Трамп.

Коментуючи справу імпічменту, Трамп закликав американців прочитати розшифровку телефонної розмови з президентом України або запитати особисто Зеленського.

"Все, що вам потрібно зробити – прочитати розшифровку, або ви можете піти і поговорити з президентом України. Президент України голосно і чітко заявив, і я ціную його заяву, він багато разів говорив, що не було тиску. Міністр закордонних справ України заявив, що не було ніякого тиску. І це вся справа", – сказав Трамп.

"Справа імпічменту – це брехня. Це велика жирна брехня", – додав він.

 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: