fbpx
Сьогодні
16:21 02 Січ 2020

Нова представниця США в Україні раніше працювала у Росії

Заступниця глави місії США в Україні Крістіна Квін, яка зайняла пост тимчасової повіреної у справах США, раніше працювала дипломаткою у Парижі та Москві.

Про це повідомляє "Новое время".

"Квін отримала диплом бакалавра в галузі політології в Лос-Анджелесі (Оксидентал Коледж) і деякий час працювала маркетологом Los Angeles Times, однієї з найбільш тиражних газет США", – йдеться в повідомленні.

Пізніше вона закінчила магістратуру Військового коледжу армії США (в галузі стратегічних досліджень).

"На дипломатичній службі США Квін працює з 1992 року, коли її вперше призначили в американське консульство в Парижі", – зазначається у повідомленні.

Також вона відповідала за економічне співробітництво з ЄС у представництві США в Брюсселі, звідки була переведена до Москви, де опікувалася питаннями навколишнього середовища та енергетики, а потім у посольство США в Лондоні.

Квін кілька разів виконувала обов'язки заступника голови американських місій — зокрема в посольствах США в Бангкоку (Таїланд) та Парижі (Франція).

Раніше Квін деякий час працювала в Раді національної безпеки США (консультативний орган Білого дому), де відповідала зокрема за Україну та Білорусь.

До Києва Квін приїхала на посаду тимчасового повіреного в справах США після того, як американський посол Марі Йованович була раптово відкликана зі своєї посади в травні 2019 року. Квін фактично очолювала американську місію менше місяця — до того, як у червні 2019-го на цю посаду призначили екс-посла США в Україні Вільяма Тейлора.

Тейлор повернувся в США, оскільки посада тимчасового повіреного обмежена 200 днями перебування.

Тепер його функцію знову виконуватиме Крістіна Квін. Останні місяці вона працювала в Києві, обіймаючи посаду заступника глави посольства США в Україні.

Нагадаємо, що у посольстві США в Україні нова очільниця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: