fbpx
Сьогодні
Відео 00:15 01 Січ 2020

Зеленський у новорічному привітанні закликав українців до єдності та поважати один одного

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців, щоб привітати їх з настанням 2020 року.

Зеленський у своєму новорічному привітанні закликав українців об'єднатись, незалежно від уподобань, ідеалів чи мови спілкування
За словами Зеленського, часто люди слухають новорічне привітання президентів із вимкненим звуком, бо ті "розповідають про зростання ВВП, падіння інфляції, імплементацію, диверсифікацію та інші малозрозумілі терміни. Тобто переконують, що насправді люди почали жити краще, просто поки що, цього не помітили". Зеленський зазначив, що зараз "буде інакше".

Він запропонував українцям "чесно відповісти на одне запитання: "Хто я?". Та незалежно від того, в якому куточку України народився "президент чи домогосподарка, успішний адвокат, вчитель з Луганська, що переїхав, айтішнік, що мріє втекти з країни, чи полонений, що мріяв повернутись додому, україномовний чи русскоговорящий", закликав поважати один одного

"Це – кожен з нас. Це українці. Такі як є. Не ідеальні і не святі. Просто люди. Живі. Зі своїми недоліками і тарганами. Але у нашому паспорті не вказано правильний чи неправильний українець. Немає строки патріот, малорос, ватнік чи бандерівець. Там написано: громадянин України. Який має права та обов'язки. Ми з вами дуже різні. Так, хто ж ми? 73 відсотки, які обрали президента? 25, які його не сприймають? Чи ті, хто не ходив на вибори?…

Читаємо Жадана чи слухаємо Марув? Дивимось "Іронію Долі" чи дивимось "Один вдома". Вболіваємо за "Динамо" чи за "Шахтар"? Чи разом за Ломаченка та Усіка?… Ідемо в неділю до церкви чи нічого не робимо в суботу? Ми ті, хто кажуть "я тебе кохаю" или "я тебя люблю"? Все це і є – ми. І як же нам, таким різним – жити далі разом? Відгородитись величезним парканом? Хтось переконав нас, що наші відмінності мають значення? А раптом це не так?

Хіба нас мало об'єднує? Ми однаково пишаємось великими українцями. Чи перестали б ми їх поважати, дізнавшись за кого б на виборах голосували Шевченко чи Леся Українка? Якби Сковорода та Хмельницький мали б різні погляди щодо НАТО? Нам було би важливо, до якої церкви ходять Каденюк та Лобановський? Що думають Антонов чи Корольов про розмитнення автомобілів? Як Ступка чи Биков ставляться до Нормандського формату? Ми цінуємо їх за інше…

Дорогі українці! У новому 2020-му році я бажаю всім нам – поважати один одного. Бути здоровими, мати достаток і багато приводів посміхатись. Бажаю всім гарно відпочити, виспатись, не переїсти і, звичайно, – легкого та приємного головокружіння на ранок. Миру всім нам.

І давайте пам'ятати, що любити Україну – означає любити всіх українців. В якому б куточку нашої країни вони б не народились".

Давайте пам'ятати, що любити Україну – означає любити всіх українців. У якому б куточку нашої країни вони не народилися. З Новим роком, країно!

Posted by Володимир Зеленський on Tuesday, December 31, 2019

 

У новорічній промові президент привітав українців із новорічними святами разом із зірками шоу-бізнесу, спорту та політиками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: