fbpx
Сьогодні
18:02 01 Січ 2020

Милованов заявив, що економіка України зростає

Міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що економіка України зростає, і навів цифри.

Про це пише Рубрика.

"Економіка зростає. Так, промисловість падає, особливо там де зношені фонди і прості виробничі ланцюги. Але в цілому економіка розвивається. За перші 3 квартали ВВП порівняно з аналогічним періодом минулого року зріс на 3,8%, а в ІІ і ІІІ кварталах темпи зростання взагалі перевищували 4%. Це позитив, особливо на фоні уповільнення економічного зростання у світі, і зокрема в Європі", – пояснює Милованов.

Він розповів, за рахунок чого зростає ВВП.

"Зі сторони попиту найвищими темпами зростають інвестиції в основний капітал – зокрема, в ІІІ кварталі річні темпи прискорились до 13,9%. А зростання капітальних інвестицій за 9 місяців цього року порівняно з аналогічним періодом минулого року становило 12,4%. Найбільший внесок у зростання інвестицій забезпечили підприємства добувної та переробної промисловості. Також державний сектор активно інвестував інфраструктурні, насамперед транспортні, об'єкти.

Це означає, що багато компаній інвестують в свій розвиток. А держава інвестує в розвиток інфраструктури – доріг, портів, залізниці, тощо. Це дозволить цим компаніям вирватись вперед, бути більш прибутковими і конкурентноспроможними порівняно з тими, хто не інвестує. По простому, якщо ми бачимо, що починається швидке зростання інвестицій, то ті, хто цього не роблять, залишаться позаду", – каже міністр.

Також у Кабміні пояснили падіння промисловості.

Крім того, Милованов вважає відкриття ринку землі в Україні відновленням справедливості.

Нагадаємо, Верховна Рада у першому читанні проголосувала за проєкт закону № 2178-10 щодо скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

Також Рада підтримала продаж землі через Інтернет в першому читанні.

17 грудня під Верховною Радою сталися сутички під час мітингу проти ухвалення закону про ринок землі.

Зеленський відреагував на сутички під Радою.

Читайте також: Милованов підбив економічні підсумки року: 7 головних фактів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: