Новини

Уряд вперше визначив людиноцентристські цілі у сфері охорони здоров’я, – Гончарук

Реформа охорони здоров'я – серед пріоритетних напрямків діяльності уряду, що визначено Програмою діяльності Кабінету міністрів України.

Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на Прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

У 2019 році для досягнення цілей реформи уряд ухвалив низку новаційних рішень.

«У сфері охорони здоров'я уряд визначив амбітні цілі. І вперше вони людиноцентристські. Для нас важливо, щоб люди отримували якісну та вчасну допомогу у медичних закладах та мали доступ до гарантованих державою медичних послуг», – наголосив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Як зазначається, важливим рішенням є ухвалення Програми медичних гарантій для населення, яка запрацює з 1 квітня 2020 року та діятиме для всіх видів допомоги: первинної, спеціалізованої, високоспеціалізованої, екстреної, паліативної, медичної реабілітації та реімбурсації ліків. Держава фінансуватиме такі послуги через Національну службу здоров'я України, на що у Державному бюджеті закладено 72 млрд грн.

Крім того, новацією є запровадження моделі «гроші ходять за пацієнтом» і для спеціалізованої медичної допомоги. «Це означає, що держава фінансуватиме медпослуги, а не заклади», – підкреслив Гончарук та додав, що при таких змінах питань щодо заборгованості зарплати лікарям більше не виникатиме.

У 2019 році запроваджено новий підхід – єдиний госпітальний округ на всю область, що дасть змогу максимально ефективно спланувати спроможну мережу медичних закладів для доступу пацієнтів до якісної медичної допомоги.

До того ж, у рамках урядової програми створено онлайн-інструмент «Доступні ліки», завдяки якому українці можуть знайти всі аптеки, що є у радіусі 7 км від медичних закладів, де працюють сімейні лікарі, педіатри та терапевти.

Також Гончарук анонсував колосальні зміни в енергетичній системі України. Так, до 2023 року наша енергосистема повинна стати частиною європейської енергосистеми.

Також Гончарук назвав досягнення нового уряду за 2019 рік.

Свіжі дописи

  • Новини

У СБУ підтвердили атаку їх БпЛА на військовий аеродром та два НПЗ у Краснодарському краї

Служба безпеки України спільно з Силами оборони атакували у Краснодарському краї російської федерації військовий аеродром… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Ще один український журналіст загинув на фронті під час виконання бойового завдання

На фронті під час виконання бойового завдання у Запорізькій області загинув український журналіст Андрій Топчій.… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Безпілотник ГУР атакував новітню російську радіолокаційну станцію “Подльот” за $5 мільйонів

Ударний безпілотник Головного управління розвідки завдав удару по новітній радіолокаційній станції "Подльот" за 700 мільйонів… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Вибухи на “Північних потоках”: у Фінляндії вважають, що витік метану навряд чи матиме вплив на світовий клімат

Кількість метану, яка витекла з пошкоджених газопроводів "Північний потік" у 2022 році, навряд чи матиме… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Плетенчук розповів, чи посилює росія ППО в Криму через надання США ракет ATACMS

Про посилення росією ППО в Криму поки що навіть мова не йде, зараз окупанти займаються… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

На Кубані рф вночі під атаками безпілотників опинилися НПЗ, аеродром та низка інших об’єктів

Уранці 27 квітня в російській федерації заявили про чергову атаку ударних безпілотників на Краснодарський край: там пролунали… Читати більше

Saturday April 27th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.