fbpx
Сьогодні
17:55 31 Гру 2019

Уряд вперше визначив людиноцентристські цілі у сфері охорони здоров’я, - Гончарук

Реформа охорони здоров'я – серед пріоритетних напрямків діяльності уряду, що визначено Програмою діяльності Кабінету міністрів України.

Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на Прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

У 2019 році для досягнення цілей реформи уряд ухвалив низку новаційних рішень.

«У сфері охорони здоров'я уряд визначив амбітні цілі. І вперше вони людиноцентристські. Для нас важливо, щоб люди отримували якісну та вчасну допомогу у медичних закладах та мали доступ до гарантованих державою медичних послуг», – наголосив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Як зазначається, важливим рішенням є ухвалення Програми медичних гарантій для населення, яка запрацює з 1 квітня 2020 року та діятиме для всіх видів допомоги: первинної, спеціалізованої, високоспеціалізованої, екстреної, паліативної, медичної реабілітації та реімбурсації ліків. Держава фінансуватиме такі послуги через Національну службу здоров'я України, на що у Державному бюджеті закладено 72 млрд грн.

Крім того, новацією є запровадження моделі «гроші ходять за пацієнтом» і для спеціалізованої медичної допомоги. «Це означає, що держава фінансуватиме медпослуги, а не заклади», – підкреслив Гончарук та додав, що при таких змінах питань щодо заборгованості зарплати лікарям більше не виникатиме.

У 2019 році запроваджено новий підхід – єдиний госпітальний округ на всю область, що дасть змогу максимально ефективно спланувати спроможну мережу медичних закладів для доступу пацієнтів до якісної медичної допомоги.

До того ж, у рамках урядової програми створено онлайн-інструмент «Доступні ліки», завдяки якому українці можуть знайти всі аптеки, що є у радіусі 7 км від медичних закладів, де працюють сімейні лікарі, педіатри та терапевти.

Також Гончарук анонсував колосальні зміни в енергетичній системі України. Так, до 2023 року наша енергосистема повинна стати частиною європейської енергосистеми.

Також Гончарук назвав досягнення нового уряду за 2019 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: