fbpx
Сьогодні
09:03 31 Гру 2019

Уряд обіцяє розширити мережу державних та приватних дитсадків

Для забезпечення доступу дітей до якісної дошкільної освіти Уряд планує розширити мережу не лише державних закладів, а й приватних.

Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, повідомляється на Урядовому порталі.

"Для якісної освіти найменших українців потрібно розв'язати три першочергові задачі. Це подолання черг в дитсадки, відкриття приватних закладів та забезпечення безбар'єрного та інклюзивного доступу", – зазначив Гончарук.

На 1 вересня 2019 року черга до дитсадків становила понад 30 тис. дітей. Щоб змінити ситуацію, пропонується, окрім відкриття нових садочків та груп у державних закладах, розширити мережу приватних. Для цього, зокрема, стоїть завдання лібералізації вимог до відкриття та функціонування приватних закладів дошкільної освіти та встановлення пільгової плати за оренду приміщень.

"Значна увага приділятиметься якості освіти. Буде оновлено Базовий компонент дошкільної освіти, методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу Також передбачено розроблення та схвалення Концепції розвитку дошкільної освіти, законопроекту "Про внесення змін до Закону України "Про дошкільну освіту", нового Положення про заклад дошкільної освіти", – зазначає прем'єр.

Гончарук обіцяє також збільшення рівня заробітної плати педагогам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: