fbpx
Сьогодні
08:46 31 Гру 2019

НБУ впроваджує нові тарифи на послуги системи електронних платежів

Національний банк України змінює тарифну політику стосовно системи електронних платежів та вводить з 24 березня 2020 року нові тарифи.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

У Нацбанку нагадали, що з квітня 2020 року запланований перехід СЕП на розширений регламент роботи у форматі 23/7 (згодом – на 24/7). У зв'язку з цим та з метою подальшого розвитку системи регулятор змінює тарифну політику відносно СЕП.

"Ми змінюємо не просто розміри тарифів, але й філософію їхнього формування. Якщо cьогодні учасник СЕП сплачує за шість окремих послуг і його загальні затрати головним чином залежать від часу оброблення платежу банком, то нова тарифна політика стане для клієнтів СЕП значно простішою, а вартість послуги залежатиме від обсягу переказів, що необхідно здійснити клієнтові", – зазначив директор департаменту інформаційних технологій Національного банку Володимир Нагорнюк.

У новому році Національний банк:

– скасує щомісячну плату за супроводження програмного забезпечення АРМ-НБУ, обслуговування опосередкованих учасників СЕП, підключення до СЕП, застосування часових інтервалів та відповідних корегувальних коефіцієнтів за оброблення електронних розрахункових документів, згідно з якими оплата становить 0,35 грн – з 9:00 до 16:00; 0,51 грн – з 16:00 до 19:00; 1,02 грн – після 19:00;

– упровадить тарифи лише на дві послуги – абонентське обслуговування замовника в СЕП та оброблення електронних розрахункових документів та електронних розрахункових повідомлень замовника в СЕП, що залежатиме від суми платежу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: