fbpx
Сьогодні
20:28 31 Гру 2019

НБУ анонсував перевірку банків у 2020 році

Національний банк України планує провести перевірки у 45 банках протягом 2020 року.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що план інспекційних перевірок було складено на підставі ризик-орієнтованого підходу. Він враховує приналежність банку до певної категорії з урахуванням його розміру в банківській системі, характеру та складності операцій, рівня ризиків, притаманних його діяльності, а також на підставі визначеної загальної оцінки SREP (Supervisory Review and Evaluation Process).

У 2020 році Національний банк також продовжить проводити й позапланові перевірки, необхідність яких визначатиметься на підставі наглядових дій у межах системи раннього реагування. До переліку фінансових установ, в яких відбудуться у 2020 році планові інспекційні перевірки, увійшли 45 банків.

Водночас з 1 липня 2020 року в межах проєкту "спліт" Національний банк розпочне виїзні перевірки небанківських фінустанов відповідно до графіку, затвердженого Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

"Усього за 2019 рік департамент виїзних перевірок банків НБУ здійснив 50 планових та 12 позапланових перевірок банків", – додали в НБУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: