fbpx
Сьогодні
09:48 31 Гру 2019

Федоров пояснив, як "цифровізує" пенсіонерів та українців без інтернету

Михайло Федоров -міністр цифрової трансформації

Міністр цифрової трансформації, віце-прем'єр Михайло Федоров розповів про те, як саме планує залучати українців до користування онлайн-послугами «держави в смартфоні».

За оцінками Федорова, смартфони використовують близько 70% від загальної кількості українців, які користуються послугами мобільного зв'язку — тобто близько 25−30 млн осіб.

Міністр в інтерв'ю журналу НВ також заперечив у відповідь на зауваження, чи не є в такому випадку цифрова реформа свого роду дискримінацією стосовно тих, у кого немає смартфонів та інтернету.

«Чому це дискримінація? Ми хочемо за рахунок зручності держави в смартфоні максимально стимулювати людей використовувати гаджети, достукатися до кожного», — відреагував Федоров.

Він пояснив, що офлайн-послуги нікуди не зникнуть — навпаки, його міністерство взяло на себе функцію формування адмінпослуг і налагоджує всі офлайн-послуги Центрів надання адмінпослуг по країні.

«Нам важливо зрозуміти, які послуги користуються попитом, а які ні», — зазначив міністр цифроввої трансформації.

За словами Федорова, у його відомства вже є план залучення навіть тих українців, які не користуються інтернетом. Цифровою освітою українців, особливо пенсійного і передпенсійного віку, міністерство займеться з екранів телевізорів, де до занять з інтернет-грамотності громадян будуть запрошувати зірки шоу-бізнесу. А ще — звертатиметься до таких громадян безпосередньо, використовуючи для цього будинки молоді та публічні бібліотеки.

«Як тільки ми зробимо класний сервіс — люди його теж виберуть», — переконаний Федоров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: