fbpx
Сьогодні
11:04 31 Гру 2019

Банки світу в 2019 році скоротили майже 80 тисяч співробітників

Банківська система всього світу відчуває всілякі потрясіння. Багато великі банки відмовляються від філій у різних країнах і істотно скорочують штат співробітників.

В 2019 році більше 50 банків по всьому світу оголосили про скорочення 77,8 тис. робочих місць, що стало рекордним показником за останні чотири роки — у 2015 році в банківському секторі було зафіксовано скорочення понад 91,5 тис. співробітників. Про це пише Bloomberg з посиланням на звіти банків і профспілок, передає Капітал.

В поточному році 82% скорочень (63,6 тис. осіб) прийшлося на європейські банки, ще 10% – на Північну Америку (7,7 тис.), у Латинській Америці під скорочення потрапили 3,5 тис. банківських працівників (4,5%).

В топ-5 по скороченням потрапили два німецьких, італійський, іспанський та британський банки. Абсолютним лідером став Deutsche Bank, який оголосив про скорочення 18 тис. робочих місць. Слідом за ним розташувалися UniCredit (8 тис.), Santander (5,4 тис.), Commerzbank (4,3 тис.) і HSBC (4 тис.).

Як зазначає Bloomberg, показники цього року вказують на слабкість європейських банків, оскільки експортно-орієнтована економіка континенту стикається з міжнародними торговими спорами, в той час як негативні процентні ставки ще більше впливають на доходи від кредитування. На відміну від США, де урядові програми і підвищення ставок допомогли банкам швидко відновитися після фінансової кризи, кредитні організації в Європі все ще намагаються відновити свої позиції. Багато банків звільняють співробітників і продають підприємства, щоб підтримати прибутковість, зазначає агентство.

За останні шість років загальна кількість скорочених в банківській сфері співробітників перевищило 425 тис. осіб. В наступному році банки, ймовірно, продовжать оголошувати про масові скорочення, стверджує Bloomberg.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: