fbpx
Сьогодні
15:33 30 Гру 2019

У Євросолідарності заявили про звільнення 3000 заручників без поступок президенту РФ

Фото: УП

У партії "Європейська Солідарність" заявили, що Росія кілька років вимагала обміняти на заручників терористів і бійців "Беркуту", але за часів президентства Петра Порошенка вдалося звільнити з полону більш ніж 3000 українських громадян без виконання неприпустимих вимог Кремля.

Про це повідомляє пресслужба "ЄС".

"Москва і контрольовані нею бойовики всі ці роки шантажували Україну вимогою видати терористів і бійців "Беркуту", але команда Порошенка не піддавалася на цей тиск й змогла знайти та звільнити більш ніж 3000 наших громадян, які перебували в полоні, без виконання неприпустимих забаганок Кремля".

У "ЄС" нагадали, що, згідно із Мінськими угодами, до обміну мали бути задіяні лише громадяни, безпосередньо причетні до бойових дій на сході країни, але зараз були звільнені терористи-убивці, які підірвали мирну ходу громадян у Харкові, та бійці "Беркуту", обвинувачені у розстрілах під час Революції гідності і які можуть вказати на безпосередніх замовників вбивств на Майдані у 2014 році.

При цьому, наголошує пресслужба, Росія не звільнила жодного представника кримських татар і політв'язнів Кремля з російських в'язниць, приховує інформацію про десятки утримуваних в окупованому Криму і на Донбасі.

Таким чином, партія "Європейська Солідарність" вважає, що домовленості нормандської зустрічі в Парижі, за підсумками якої було оголошено про обмін "всіх на всіх", або "всіх встановлених на всіх встановлених", були грубо порушені Російською Федерацією і контрольованими нею бойовиками.

"ЄС" привітала всіх звільнених з окупованих територій заручників і полонених.

Водночас у Порошенка заявили, про здачу переговорних позицій президентом Володимиром Зеленським.

"Здача переговорних позицій командою Зеленського – це продовження сумнівної політики по замиренню агресора. Частиною цієї безперервної і небезпечної політики є відмова України від судових позовів у газових питаннях, видача Росії важливого свідка у справі збитого малайзійського лайнера МН17, що ускладнює притягнення Російської Федерації до відповідальності у міжнародних судах.

Подібна угодницька політика нинішньої влади є неприпустимою. Вона не лише підриває міжнародні позиції України, а й заохочує подальші злочинні дії країни-агресора".

Нагадаємо, що у звільнених із полону цивільних українців є прояви посттравматичного стресового розладу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: