fbpx
Сьогодні
10:29 30 Гру 2019

Переговори щодо транзиту газу продовжаться 30 грудня

Переговори української та російської делегацій, спрямовані на формалізацію і виконання домовленостей про співпрацю в газовій сфері, що почалися у Відні в четвер, продовжилися в п'ятницю і тривали всі вихідні.

У суботу пізно ввечері глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв повідомив, що в переговорах є певний прогрес, але узгоджених текстів угод станом на цей час поки немає – "боротьба відбувається за кожну кому".

Увечері в неділю "Газпром" заявив про прибуття до Відня на місце зустрічі партнерів керівництва компаній, відповідальних за підписання підготовлених документів: "Всі уповноважені керівники з боку Газпрому і українських компаній і міністерств знаходяться у Відні для остаточного узгодження пакету документів відповідно до протоколу від 20 грудня".

Міністр юстиції Денис Малюська, уповноважений підписати мирову угоду з "Газпромом" щодо штрафу Антимонопольного комітету, опублікував світлину, яка свідчила про початок підписання документів у рамках мінського газового протоколу. Зі свого боку глава ТОВ "Оператор газотранспортної системи України" (ОГТСУ) Сергій Макогон, коментуючи світлину Малюськи в соцмережі "Фейсбук", зазначив: "Чекайте … далі буде".

У ніч на понеділок ці новини продовження не отримали, розвиток подій очікується вдень 30 грудня.

Також повідомлялося, що контракт про транзит газу між Україною та РФ буде укладено на 5 років і передбачає скасування майбутніх судових позовів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: