fbpx
Сьогодні
12:54 30 Гру 2019

Милованов назвав п'ять перемог Мінекономіки та перемоги уряду за 2019

У 2019 році команда Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та увесь уряд працювали над тим, аби українці відчули зміни якнайскоріше.

Про це написав міністр економіки Тимофій Милованов у своєму Facеbook.

"5 перемог від Мінекономіки:

  1. Приватизація: за неповних чотири місяці передали на приватизацію 20 відсотків неефективних ДП, тобто більше 1000 об'єктів. Позбавили тягаря держбюджет, а корупціонерів доходу. Демонополізовано спиртову галузь, звільнено керівника Укрспирту та 6 спиртзаводів.
  2. Оборонна галузь: затвердили план дій, який жодного шансу не дасть на корупцію в Укроборонпромі. Замінили керівництво Держрезерву, ДКАУ, ДСЕК.
  3. Агро: ініціювали законодавчий процес запуску землі. Профінансували державні програми підтримки сільського господарства на 4,4 мільярди гривень.
  4. Ринок праці: розробили законопроект про "Ринок праці". Закон збільшить кількість офіційних робочих місць та зарплати.
  5. Підприємництво та ефективне регулювання: зменшили кількість перевірок бізнесу з боку держорганів, знизили розміри штрафів для підприємців.

Головні досягнення уряду:

  1. Ухвалили рішення, що дозволяє знизити суму в платіжках на 30%.
  2. Домовилися про транзит газу, керуючись інтересами українців. Україна – надійний енергетичний партнер (завершили процедуру анбандлінгу Нафтогазу за європейськими правилами)
  3. Входимо в активну фазу соціально-економічних змін: реформи охорони здоров'я, освіти, підтримка мікро- та малого бізнесу, захист права власності (боротьба з рейдерством).
  4. Програма медичних гарантій. Удвічі збільшили фінансування урядової програми "Доступні ліки", додавши до пакету інсулін.
  5. Перезавантажили найтоксичніші владні структури, зокрема Держмитслужбу, Держподаткову, Держгеокадастр, Держгеонадр, Укравтодор та інші.
  6. Переводимо державні послуги в онлайн. Уже маємо перші результати (е-кабінет забудовника, бета-версія додатка "Дія" (е-техпаспорт і е-посвідчення), е-транспорт, готуємо до запуску 1 січня е-Малятко)", – відзвітував Милованов.
Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: