fbpx
Сьогодні
18:12 29 Гру 2019

Transparency International розкритикувала звільнення ексберкутівців

Влада пішла на звільнення ексберкутівців та дозволила їх обміняти – такі дії руйнують довіру до правосуддя та спроб її реформувати.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Transparency International.

Однак в організації розуміють, що у ситуації, яка зараз склалася, немає одного правильного вибору.

"Коли суспільство постає перед таким складним вибором, справедливість має захистити незалежний арбітр – суд та прокуратура. На жаль, ані суд, ані прокуратура не змогли виконати свій конституційний обов'язок у справі про розстріли Героїв Небесної Сотні", – констатують у Transparency International.

Заміну прокурорів у справі про злочини на Майдані та "очевидний тиск на суд" для зміни запобіжних заходів і звільнення ексберкутівців – відчутний удар по правосуддю.

"Обставини справи та вже продемонстровані в суді докази підтверджували доцільність і необхідність взяття під варту цих осіб до винесення їм вироків. Натомість ми стали свідками того, як різко та очевидно система правосуддя підміняє закон політичним рішенням", – мовиться у повідомленні.

Ситуацію зі звільненням ексберкутівців назвали "політичним "ручним" керуванням з боку влади всупереч вимогам закону".

"Держава Україна ризикує поставити свою систему правосуддя в заручники побажань держави-агресора",– підсумували у Transparency International.

Нагадаємо, що звільнені в суботу п'ятеро ексберкутівців брали участь у великому обміні полоненими між Україною та Росією.

Нагадаємо, акція противників обміну екс-"беркутівців" під Лук'янівським СІЗО розпочалася вчора ввечері, 28 грудня.

Це сталося після того, як суд Києва змінив запобіжний захід на особисті зобов'язання п'ятьом екс-"беркутівцям" – Олегу Янішевському, Павлу Аброськіну, Сергію Зінченку, Олександру Маринченку та Сергію Тамтурі. Всіх їх підозрювали у скоєнні злочинів на Майдані.

Додамо, що нині на КПВВ "Майорське" триває обмін утримуваними особами між Україною та ОРДЛО.

З полону вже  звільнили першу групу українців – 25 осіб.

Денісова повідомила, що сьогодні може бути звільнено 80 наших хлопців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: