fbpx
Сьогодні
15:17 29 Гру 2019

Сенцов прокоментував обмін "всіх на всіх"

Фото Reuters

Колишній політв'язень та режисер Олег Сенцов вважає, що після обміну 29 грудня, для подальшого звільнення в'язнів Кремля Україні доведеться торгувати власними інтересами.

"Частина наших полонених повернеться додому. Але тільки частина. Не всі хлопці будуть звільнені навіть з ОРДЛО – хтось залишиться у руках бойовиків. Кримські татари та інші наші політв'язні і надалі будуть сидіти у російських в'язницях", – пише Сенцов в Facebook.

Натомість Україна віддасть справжніх вбивць і використає весь "обмінний фонд".

"За це Україна віддасть справжніх вбивць: російських найманців, харківських терористів та п'ятьох беркутовців. В нас майже не залишається цього "чоловічого обмінного фонду" (дуже цинічний та практичний вираз) і для нового повернення своїх заручників, український уряд буде вимушений надалі торгувати інтересами країни з ворогом", – наголошує режисер.

Сенцов підкреслює, що цей крок лишає нас головного – справедливості.

"За цю справедливість ми стояли на Майдані, та змогли перемогти. За цю справедливість ми боремося і надалі, проти окупантів: хтось поклав свої голови, хтось сидить в окопі, хтось – у в'язниці. Я дуже радий за цих хлопців та їх родини, які сьогодні мають зустрітися. Країна повинна повертати своїх героїв, але не ціною паплюження цінностей, за які ці герої билися. Бо вони не скажуть спасибі за те, що справа розстрілу людей на Майдані не була закінчена хоча б вироком винним. Що майже через шість років ми почали повертатися у ту точку, з якої все почалося. Що те, за що боролися українці, йде прахом", – вважає Сенцов.

Додамо, що нині на КПВВ "Майорське" триває обмін утримуваними особами між Україною та ОРДЛО.

З полону вже  звільнили першу групу українців – 25 осіб.

Також опубліковані імена перших 25-ти звільнених з ОРДЛО українців.

Денісова повідомила, що сьогодні може бути звільнено 80 наших хлопців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: