fbpx
Сьогодні
17:57 29 Гру 2019

Колишній банк Маркарової ліквідовано

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) завершив виплати вкладникам ПАТ "Комерційний банк "Актив-Банк" у зв'язку із завершенням його ліквідації. Раніше цей банк належав нинішньому міністрові фінансів Оксані Маркаровій.

Як повідомляє прес-служба ФГВФО, 23 грудня представник Фонду подав документи державному реєстратору для реєстрації припинення банку як юридичної особи в Єдиному державному реєстрі.

Фонд гарантування завершує виплату гарантованих сум відшкодування коштів за вкладами у день подачі документів для внесення до ЄДР запису про ліквідацію банку як юридичної особи, пише delo.ua.

У зв'язку з цим, Фонд гарантування повідомляє про завершення виплати гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам ПАТ "Комерційний банк "Актив-Банк".

У рамках виплати гарантованого відшкодування вкладники ПАТ "КБ "Актив-банк" отримали 1 млрд 305,2 млн грн, що становить 99,1% від загальної гарантованої суми.

Згідно з даними НБУ, на 1 жовтня 2014 року по розміру загальних активів (1,998 млрд грн) Актив-Банк займав 52-е місце серед 166 банків, що діяли на той час в країні банків.

Варто відзначити, що Актив-Банк був створений в 2001 року братами Андрієм і Сергієм Клюєвими. У кінці 2012 року Клюєви домовилися про продаж контрольного пакету цієї фінустанови.

У кінці 2012 року вони продали Актив-Банк нинішньому міністрові фінансів Оксані Маркаровой і її чоловікові Данилу Волинцю – екс-главі наглядової ради Ощадбанку і власнику 75% акцій Аккордбанка.

Навесні 2014 року Маркарова і Волинець перепродали Актив-Банк групі інвесторів, які, за даними учасників ринку, пов'язані з екс-власником Convers Group Володимиром Антоновим.

Нагадаємо, що Милованов не бачить проблеми у коливанні гривні.

Раніше також повідомлялося, що Милованов незадоволений зарплатою. У інших міністрів – більше.

Також Милованов заявив, що міністр економіки має отримувати $5-10 тисяч.

У Кабміні пояснили, чому міністри просять більшу зарплату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: