fbpx
Сьогодні
22:45 28 Гру 2019

Зміна клімату цього року спровокувала появу щонайменше 15 стихійних лих

Кліматична криза зіграла ключову роль у появі щонайменше у 15 стихійних лих у 2019 році, збиток від кожної природної катастрофи склав понад 1 мільярд доларів.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на дослідження організації Christian Aid.

Екстремальна погода, зокрема повені, шторми, засухи та лісові пожежі, була зафіксована на кожному населеному континенті у 2019 році, що призвело до спустошення та загибелі людей.

У січні повені в Аргентині та Уругваї змусили 11 тисяч людей покинути свої будинки. У березні циклон «Ідай» забрав життя 1,3 тисячі людей у Зімбабве, Мозамбіку й Малаві, а у травні й червні циклон «Фані» завдав удар по Індії й Бангладеш. Внаслідок мусону в Індії загинули 1,9 тисячі людей.

У березні від шторму «Еберхард» постраждала Європа, а у вересні та жовтні тайфуни «Факсай» й «Гаджібіс» накрили Японію. Лісові пожежі спустошили сільськогосподарські в Каліфорнії та завдали збитків на понад 25 мільярдів доларів. Втім до дослідження не увійшла оцінка наслідків лісових пожеж в Австралії.

Ураган «Доріан» на Багамах та у США завдав збитки щонайменше на 11 мільярдів доларів, а повені на заході й півдні США в період з березня по червень обійшлися в 12,5 мільярдів доларів. Збитки Індії від повеней і циклону «Фані» склали понад 18 мільярдів доларів.

Експерти Christian Aid заявили, що кліматична криза та рекордні температури пов'язані з діяльністю людини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: