fbpx
Сьогодні
22:16 28 Гру 2019

Суд відпустив для обміну підозрюваних у розстрілах Небесної Сотні "беркутівців"

Київський апеляційний суд відпустив з-під варти трьох ексберкутівців, обвинувачених у вбивстві 48 і пораненні 80 людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року, — Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павлу Аброськіну.

Їх звільнять із СІЗО під особисте зобов'язання, пише hromadske.ua.

Як підтвердив прокурор Сергій Куций, колишні бійці спецпідрозділу «Беркут», обвинувачені у розстрілах на Майдані, є у списках на обмін.

У зв'язку з цим прокурори й просили змінити їм запобіжний захід.

Захист ексберкутівців також просив скасувати їм запобіжний захід. Однак, якщо прокурори наполягають на зміні запобіжного заходу, мотивуючи це тим обміном ув'язнених, то захист обвинувачених мотивує свої клопотання тим, що переконаний у невинності обвинувачених.

Раніше суд відмовився відводити суддів, які розглядають справу 5 ексберкутівців.

Нагадаємо, що усім суддям, які розглядають апеляції ексберкутівців, заявили про відвід.

Раніше Зеленський підтвердив, що обмін утримуваними особами має відбутися 29 грудня.

А бойовики "ДНР" назвали формулу обміну.

Раніше стало відомо, що Приморський районний суд Одеси в рамках обміну полоненими звільнив з-під варти 11 обвинувачених у вчиненні терактів.

Нагадаємо, що Київ та бойовики з тимчасово окупованих районів Донбасу узгодили точну дату обміну утримуваними особами за формулою "всіх на на всіх", його здійснять 29 грудня.

Напередодні Кучма заявив, що переговори щодо обміну утримуваними людьми між Україною та самопроголошеними "Л/ДНР" продовжуються.

Також повідомлялося, що обмін полонених гальмується відмовою частини повертатися в ОРДЛО. Кілька десятків людей, яких Київ готувався передати представникам ОРДЛО, з різних причин попросили виключити їх із обмінних списків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: