fbpx
Сьогодні
12:18 28 Гру 2019

У Сеулі встановили ялинку з сигаретних фільтрів

Корейські екологічні активісти встановили ялинку з недопалків, щоб закликати до заборони використання пластика для сигаретних фільтрів.

Фільтри з пластика, за даними Європейського Союзу, є другим одноразовим пластиковим продуктом, який найбільш засмічує довкілля.

Дерево встановлено перед офісною будівлею "KT&G Tower" найбільшого в Південній Кореї виробника тютюну з часткою ринку більше 60%.

Активісти зазначають, що сигаретні фільтри, які викидають курці, токсичні і погано розкладаються.

Щорічно у світі випускають близько 6 трлн сигарет, при цьому в навколишнє середовище потрапляє до 680 млн тонн недопалків.

Найчастіше фільтри для сигарет роблять з ацетату целюлози – це різновид пластику. Їм потрібно близько 20 років, щоб розкластися, але не зникнути повністю, а стати мікропластиком. Ми перестанемо його бачити, але він залишиться у воді, змішається з піском і може потрапити по харчовому ланцюжку на наші тарілки.

ялинка з сигаретних фільтрів

До складу тютюнових смол, які осідають на ацетатцеллюлозное сигаретному фільтрі, входить понад 3,5 тисячі хімічних речовин, багато з них токсичні для риб, а для людини це канцероген. Отруйні речовини містять алюміній, бром, хром, мідь, залізо, свинець, марганець, нікель, стронцій, титан, цинк, кадмій, ртуть, миш'як, і легко вимиваються водою і забруднюють грунт та воду.

За даними дослідження, проведеного в Вашингтоні, більшість опитаних курців (74.1%) хоча б раз викидали недопалок на землю або з вікна машини.

Пора усвідомити, що недопалки – це таке ж сміття, як пластикова пляшка або обгортка від морозива. Кидати їх в люк, з вікна машини або залишати на пляжі неприйнятно, але чомусь в суспільстві такі дії досі не сприймаються як щось неправильне.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: