fbpx
Сьогодні
10:21 28 Гру 2019

Посол США похвалив Зеленського

Тимчасовий повірений у справах США Вільям Тейлор вважає, що президент Володимир Зеленський усвідомлює усі ризики щодо Росії у питанні вирішення конфлікту на Донбасі та не піддається на тиск Володимира Путіна.

Про це він розповів в прощальному інтерв'ю для українських ЗМІ, серед яких була "Європейська правда".

"Я вважаю, що Зеленський розуміє ризики і готовий ризикувати, щоби досягти того, чого прагнуть українці. Українці хочуть, щоби війна зупинилася, щоби російські солдати припинили стріляти в українських. Але цього не станеться, якщо не робити ризиковані кроки, такі як розведення військ", – сказав американський дипломат.

За його словами, попри готовність ризикувати Зеленський також розуміє, що є ті ризики, на які не можна йти. Це підтверджує зустріч у "нормандському форматі", на якій, на думку посла, Зеленський витримав тиск Путіна.

"Очевидно, що він бачить червоні лінії та почув численні рекомендації, які звучали перед Парижем", – зауважив Тейлор.

Він також прокоментував брак критики на адресу РФ з боку українського президента. За його словами, оскільки Зеленський веде переговори з Путіним, то має зважувати ризики своїх слів та кроків.

"Зеленський, безсумнівно, розуміє факти. Він знає, що це росіяни вторглися в Україну, що це вони вбивають українських солдатів", – підкреслив посол.

Раніше повідомлялося, що Тейлор піде у відставку на початку січня 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: