fbpx
Сьогодні
09:13 27 Гру 2019

Нафтогаз перерахував до держбюджету 13 млрд грн

НАК "Нафтогаз України" в четвер перерахував до державного бюджету країни 13 млрд грн, повідомив голова правління НАК Андрій Коболєв.

За його словами, зокрема, до бюджету перераховано 8,5 млрд грн дивідендів за діяльність поточного року компаній групи, а також 4,5 млрд грн інших додаткових платежів.

"Всього за грудень "Нафтогаз" забезпечив надходження до держбюджету близько 20 млрд грн. Сподіваємось, це дозволить багатьом українцям спокійно і радісно зустріти свята", – зазначив Коболєв.

Доходи держбюджету України в січні-листопаді 2019 року становили 899,745 млрд грн, що на 5,9% нижче за план, зокрема загальний фонд отримав 792,216 млрд грн, що відстає від плану на 6,1%. Мінфін пов'язує недовиконання доходів зі зміцненням курсу гривні.

У зв'язку з цим прем'єр-міністр Олексій Гончарук з метою дотримання граничного обсягу дефіциту загального фонду держбюджету доручив Мінфіну тимчасово, до кінця бюджетного року, призупинити проведення Казначейством платежів і реєстрації бюджетних зобов'язань за видатками і надання кредитів загального фонду, окрім захищених статей.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

 

 

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: