fbpx
Сьогодні
12:23 27 Гру 2019

Мінінфраструктури запустили транспортний портал електронних послуг

Міністерство інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації запустили транспортний портал електронних послуг e-transport.gov.ua. За його допомогою компанії зможуть оформити документи на міжнародні вантажні перевезення онлайн.

Про це на презентації порталу заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій, передає hromadske.

"Коли перевізник виїжджає закордон, йому потрібен цей дозвіл. Раніше це дійсно був хаос і безлад, суцільні скарги, незрозуміла процедура. Більше того, були зловживання на різних рівнях: у міністерстві, інспекції з безпеки на транспорті. Чиновник займав ключову роль, щоб це працювало погано. Ці електронні рішення дозволяють прибрати чиновника, і будь-хто з учасників ринку зможе отримати дозвіл через цифрову заявку", — повідомив Криклій.

Міністр також додав, що в Україні щороку видають майже 800 000 дозволів на міжнародні автоперевезення та перевезення негабаритних вантажів вручну.

За допомогою порталу компанії зможуть забронювати дозвіл на перевезення за 3 хвилини, утім готовий документ доведеться забирати у паперовому вигляді у відповідному пункті видачі від Укртрансбезпеки.

"Після бронювання перевізнику потрібно фізично поїхати і забрати ці дозволи. На жаль, іншого способу отримати дозвіл немає, бо нам їх надають інші країни у паперовому вигляді. Щойно ми зможемо обмінюватися ними електронно між державами, ми внесемо це у процедуру", — пояснив менеджер проєктів Галузевого центру цифровізаціі та кібребезпеки Борис Скляренко.

Надалі у портал мають додати й інші послуги, зокрема і для авіа та морських перевезень.

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: