fbpx
Сьогодні
16:49 27 Гру 2019

Кабмін скасував "зарплатне рабство": українці самостійно обиратимуть банк для отримання зарплат

Кабінет міністрів України ухвалив рішення надати українцям право вільно вирішувати, на картку якого банку вони хочуть отримувати заробітну плату, соціальні виплати чи пенсії.

Відповідну постанову уряд ухвалив 27 грудня, повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Тепер українці самі вирішуватимуть, на картку якого банку отримувати зарплату, пенсію чи соцдопомогу. Уряд зняв обмеження щодо переліку банків, через які працівники бюджетних установ можуть отримувати виплати", — повідомив Гончарук.

Це означає, що працівник компанії може просити роботодавця нараховувати йому зарплату на рахунок у тому банку, який обере сам, а не на рахунок у банку, з яким роботодавець має відповідну домовленість.

Де-юре, таке право у працівників є і зараз, однак роботодавці ним нехтували, адже зміна банку ускладнювала процеси виплати зарплат.

"Це сприятиме справедливій конкуренції між банками за право обслуговувати громадян", – пише прем'єр-міністр.

"Ідея дуже проста: зробити, як у Європі. Робітник просто вказує бухгалтеру свій IBAN (IBAN – це номер рахунку, як у Європі, який у нас було запроваджено цього року), а бухгалтер формує просту відомість для всіх співробітників, незалежно від банку. А далі вже банк, який обслуговує підприємство, автоматично розкидає гроші, куди потрібно", – пояснив міністр Кабміну Дмитро Дубілет.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: