fbpx
Сьогодні
23:01 26 Гру 2019

Вбивство 5-річного хлопчика поліцейськими: справу відправлять в інший суд

Переяславський районний суд скерував матеріали справи щодо вбивства 5-річного Кирила Тлявова до Київського апеляційного суду, який має визначити підсудність справи.

Про це передає hromadske

Зокрема, на засіданні 26 грудня Переяславський райсуд не розглядав продовження запобіжного заходу підозрюваним у вбивстві хлопчика — розглядалися тільки питання відводу двох суддів.

Спочатку суддя Ігор Опанасюк задовольнив клопотання про відвід судді Ярослави Керекези, а потім сам взяв відвід, бо товаришує з одним з підозрюваних поліцейських Володимиром Петровцем.

У підсумку суд вирішив скерувати матеріали справи до Київського апеляційного суду, який має визначити її підсудність — тобто суд, де справу розглядатимуть далі.

Відзначається, що продовжити розгляд у Переяслав-Хмельницькому неможливо, бо це могли робити тільки двоє суддів — Опанасюк і Керекеза, яких відвели.

Апеляційний суд має направити матеріали справи до іншого суду, який вже розгляне продовження тримання під вартою трьом підозрюваним. Зробити це необхідно до 31 грудня, бо у цей день спливає строк запобіжного заходу.

Якщо підозрюваним не продовжать запобіжний захід до 31 грудня, то усі підозрювані у вбивстві вийдуть на свободу.

Нагадаємо, що ДБР завершило розслідування вбивства п'ятирічного Кирила Тлявова.

Раніше поліцейському, який фігурує у справі загибелі 5-річного Кирила Тлявова від вогнепального поранення, оголосили підозру у вбивстві через необережність.

Нагадаємо, що 5-річний хлопчик з Переяслав-Хмельницького, поранений поліцейськими, помер у лікарні.

Пізніше Луценко повідомив, що правоохоронці перекваліфікували підозру поліцейським, які стріляли у дитини в Переяслав-Хмельницькому, на умисне вбивство.

Зеленський пообіцяв покарати винних у смерті дитини в Київській області.

Ввечері 3 червня під МВС у Києві пройшла акція протесту.

Також повідомлялося, що під будівлею Міністерства внутрішніх справ прибрали іграшки і свічки, які люди приносили в пам'ять про вбитого поліцейськими п'ятирічного хлопчика.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: