fbpx
Сьогодні
16:24 26 Гру 2019

В Росії повідомили дату обміну "всіх на всіх" - 29 грудня

Фото Reuters

Київ та бойовики з тимчасово окупованих районів Донбасу узгодили точну дату обміну утримуваними особами за формулою "всіх на на всіх", його здійснять 29 грудня.

Про це пише "Коммерсантъ", посилаючись на два джерела, що знають про зміст переговорів.

"ТКГ зібралася 18 грудня в Мінську. Там представники Києва і бойовиків з непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей спочатку домовилися про обмін до Нового року. Але потім представники так званої "ДНР" заявили, що домовитися не вдалося, оскільки нібито "українська сторона не здійснила процесуальну очистку. Сторони тоді домовилися продовжити переговори в режимі відеоконференції, яка відбулася 23 грудня", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за підсумками відеоконференції було оголошено про досягнення домовленості встигнути обміняти полонених в 2019 році.

"Домовилися провести обмін 29 грудня, якщо, звичайно, не станеться що-небудь непередбачене", — передає "Коммерсантъ".

За словами видання, цю дату підтвердили два інформованих співрозмовники. Обидва просили не вказувати до якої зі сторін вони належать.

Напередодні Кучма заявив, що переговори щодо обміну утримуваними людьми між Україною та самопроголошеними "Л/ДНР" продовжуються.

Також повідомлялося, що обмін полонених гальмується відмовою частини повертатися в ОРДЛО. Кілька десятків людей, яких Київ готувався передати представникам ОРДЛО, з різних причин попросили виключити їх із обмінних списків.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: