fbpx
Сьогодні
17:46 26 Гру 2019

Справа Майдану: ГПУ провела слідчий експеримент

Фото unian

Прокурори Генпрокуратури провели слідчий експеримент у провадженні за фактом перешкоджання мирним акціям протесту у листопаді 2013 – лютому 2014 року на Майдані Незалежності.

Про це йдеться на сайті ГПУ.

У четвер пресслужба ГПУ повідомляє, що слідчий експеримент мав місце 24 грудня.

У ньому брав участь свідок у кримінальному провадженні за фактами перешкоджання проведенню акцій Євромайдану "з метою підтвердження показів інших свідків щодо пострілів в сторону готелю "Україна" з місця, де знаходились правоохоронці".

В ГПУ зазначають, що в зв'язку з передачею слідства від Генеральної прокуратури до уповноважених органів досудового розслідування (за законом прокуратура втратила функцію слідства з 20 листопада 2019 року) певні слідчі дії в провадженнях щодо подій на Майдані Незалежності в Києві в 2013-2014 роках проводять прокурори ГПУ.

Раніше Печерський районний суд міста Києва відпустив з-під домашнього арешту снайпера і колишнього бійця спецпідрозділу «Омега» Дмитра Хмеля, якого підозрюють у вбивстві активіста Майдану Олександра Храпаченка.

При цьому адвокат ексберкутівців Валентин Рибін стверджує, що українська сторона викреслює зі списку на обмін трьох колишніх бійців батальйону спецпризначення "Беркут", які є підозрюваними у справах Майдану й перебувають у СІЗО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: